2752091630 6972424580 Αλκιβιάδου 25, Ναύπλιο Αργολίδα 21100 dimaspan@gmail.com
hero image
     
 
Μονώσεις - Στεγανοποιήσεις | Ναύπλιο Αργολίδα


Η οικογενειακή μας επιχείρηση του ΔΗΜΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ που εδρεύει στο Ναύπλιο, σε όλες τις εργασίες μονώσεων, στεγανοποιήσεων ταρατσών, θερμοπροσόψεων ή θερμομονώσεων, χρησιμοποιεί πάντα κορυφαία πιστοποιημένα υλικά εξαιρετικής ποιότητας, που είναι αποτέλεσμα δημιουργίας πολύχρονων συνεργασιών με τους καλύτερους και πιο αξιόπιστους προμηθευτές της αγοράς, εξασφαλίζοντας με αυτό το τρόπο εγγυημένα ποιοτικές και στιβαρές εργασίες, με συνέπεια στον προκαθορισμένο χρόνο, από όπου μας ζητηθεί στο Ναύπλιο και σε όλη την Αργολίδα.
 
 
 
 
 
 
ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ:
 
 
 
 

Στεγανοποιήσεις κτιριακών έργων

Στεγανοποιήσεις σε δώματα

Στεγανοποιήσεις υπoγείων

Λιμνοδεξαμενές αγροτικής χρήσης

Δεξαμενές πόσιμου νερού

Στεγανοποιήσεις πισινών

Δεξαμενές λυμάτων

Στεγανοποιήσεις σε ΧΥΤΑ
 
 
 
 
  Πως να επιλέξετε την κατάλληλη μόνωση

Αν το εσωτερικό κλίμα του σπιτιού σας δεν έχει μεγάλη μεταβολή θερμοκρασίας, τότε μπορείτε να κάνετε μόνο στεγανοποίηση. Αλλά σε περίπτωση που ο χώρος σας κρυώνει ή ζεσταίνεται ανάλογα με τις εποχές, τότε θα σας προτείναμε να κάνετε μία ολοκληρωμένη μόνωση.

Για τη μακροπρόθεσμη εξοικονόμηση ενέργειας η μόνωση ταρατσών αποτελεί μια από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις. Την εξήγηση δίνει το γεγονός ότι το δώμα είναι το πιο ευπαθές δομικό στοιχείο σε ένα κτίριο γιατί είναι εκτεθειμένο σε όλες τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.
 
     
 
  ΜΟΝΩΣΕΙΣ ΤΑΡΑΤΣΩΝ
 

Οι μονώσεις ταρατσών προστατεύουν το χώρο από αντίξοες καιρικές συνθήκες, υγρασία,  αλλά και από φθορές. Εάν γίνουν σωστά, μπορούν να σας εξοικονομήσουν μέχρι και 60% των χρημάτων που ξοδεύετε για τη θέρμανση και τη ψύξη του σπιτιού σας. Εξάλλου, είναι η πιο σωστή επένδυση για το σπίτι σας, αν σκεφτούμε ότι η ταράτσα είναι μονίμως εκτεθειμένη στο κρύο τον χειμώνα, και στον ήλιο το καλοκαίρι.
Η τεχνική την οποία θα διαλέξετε για τη μόνωση ταράτσας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως:

 • την παλαιότητα του κτίσματος και τις ιδιαιτερότητες που μπορεί να έχει η κατασκευή
 • σε τι κατάσταση βρίσκεται η υπάρχουσα μόνωση
 • την χρήση που θα της κάνουμε
 • σε ποια κλιματική ζώνη ανήκει το κτίριο και φυσικά
 • τον προϋπολογισμό που σκοπεύετε να διαθέσετε
  Το πιο σημαντικό πράγμα στη μόνωση ταράτσας είναι τα μονωτικά υλικά που χρησιμοποιούνται, καθώς και η ποιότητά τους. Τα υλικά αυτά θα πρέπει να εξασφαλίζουν τη σωστή θερμική αγωγιμότητα του χώρου στον οποίο εφαρμόζονται, με στόχο τη μείωση των θερμικών απωλειών και καλύτερη διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας στο εσωτερικό του χώρου. Έτσι ένα κτίριο μπορεί να αναβαθμιστεί λειτουργικά καθώς και ενεργειακά.

Υπάρχουν δύο είδη μόνωσης, η θερμομόνωση και η στεγανοποίηση ταράτσας. Η θερμομόνωση προσφέρει ένα εσωτερικό κλίμα ανεπηρέαστο από εξωτερικές καιρικές συνθήκες, ενώ η στεγανοποίηση εμποδίζει το νερό και την υγρασία να εισέλθουν μέσα στο χώρο. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι ο συνδυασμός και των 2 φέρνει 100% επιτυχία στη μόνωση ταράτσας.

Τα πλεονεκτήματα που έχουν οι μονώσεις ταρατσών είναι:

 • Εξοικονόμηση χρημάτων που ξοδεύατε για την θέρμανση του σπιτιού σας
 • Δημιουργείται ένα ισχυρό ηχομονωτικό στρώμα με την θερμομόνωση
 • Μερικοί τύποι μόνωσης ταράτσας έχουν πυρίμαχα υλικά
 • Σταθεροποίηση της θερμοκρασίας ανάλογα με την εποχή
 • Εύκολη και γρήγορη στην εγκατάσταση της
 • Δεν απαιτείται συντήρηση
 
  ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΤΑΡΑΤΣΩΝ
 
Συμβατική θερμομόνωση
Η συμβατική μόνωση είναι από τις πιο συνηθισμένες μονώσεις ταρατσών καθώς η θερμομόνωση τοποθετείται κάτω άρα και πριν τη στεγανοποίηση. Αφορά τις περιπτώσεις που δεν απαιτούνται πλάκες μόνωσης. Η συμβατική μπορεί να εφαρμοστεί με αφρομπετόν ή θερμομονωτικό ελαφροσκυρόδεμα.

Ανεστραμμένη
Η ανεστραμμένη μόνωση ταράτσας είναι η μόνωση κατά την οποία η θερμομόνωση εγκαθίσταται πάνω από τη στεγανοποίηση. Προσφέρεται για 100% βατότητα και το φορτίο ξεπερνά τα 100kg/1τ.μ.

Ανακλαστική
Οι ανακλαστικές μονώσεις ταρατσών είναι μια μέθοδος κατά την οποία ο ήλιος δεν απορροφάται από τα μονωτικά υλικά, αλλά αντανακλά τις ακτίνες UV.
Η συγκεκριμένη μόνωση ταράτσας βοηθάει, ειδικά σε θερμότερες χώρες, όμως όσον αφορά τις κρύες χώρες, δεν έχει και τόσο μεγάλη απόδοση.


Μονώσεις ταρατσών ελαφρού τύπου (light roof)
Αποτελεί ένα σύστημα μόνωσης κατάλληλο για παλιά κτίρια, τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά στα μεγάλα βάρη.  Είναι ένα ελαφρύ σύστημα μόνωσης και ίσως το πιο οικονομικό της αγοράς.

Πλεονεκτήματα θερμομόνωσης
Η θερμομόνωση ταράτσας είναι μία από τις καλύτερες μονώσεις ταρατσών και έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα όπως:
 • Μπορεί να σας κάνει την απόσβεση των χρημάτων σας σε λιγότερο από 2 χρόνια
 • Σας εξοικονομεί έως το 60% της ενέργειας που καταναλώνετε ετησίως
 • Προσφέρει ένα καθαρό και υγιές κλίμα χωρίς υγρασία
 • Δεν αφήνει την θερμότητα να μεταβληθεί στο εσωτερικό του σπιτιού
 • Απορροφάει τις υπεριώδης ακτίνες του ηλίου
 • Έχει εγγύηση καλής λειτουργίας έως και 20 έτη
 
  ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑΡΑΤΣΩΝ
 
Στις μονώσεις ταρατσών ένα από τα πιο κρίσιμα κομμάτια είναι η στεγανοποίηση, διότι οι περισσότεροι καταναλωτές κάνουν το λάθος να μπερδεύουν τη θερμομόνωση με τη στεγανοποίηση. Όπως αναφέραμε ξανά, από τη μία η θερμομόνωση εμποδίζει τη θερμοκρασία να εισέλθει στον χώρο, ενώ η στεγανοποίηση εξασφαλίζει την προστασία του σπιτιού σας από το να μπει νερό ή υγρασία. Γενικά συνιστάται ο συνδυασμός τους στις μονώσεις ταρατσών ώστε να πετύχουμε ένα άριστο αποτέλεσμα.

Πλεονεκτήματα στεγανοποίησης
Τα πλεονεκτήματα της στεγανοποίησης ταράτσας είναι:

 • 100% προστασία από υγρά και υγρασία
 • Έχει άριστη πρόσφυση στα δομικά ή μονωτικά υλικά
 • Η απόσβεση της είναι πολύ γρήγορη
 • Έχει πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής
 • Εφαρμόζεται σε όποια επιφάνεια θέλετε
 
 
     
 
 
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

για ένα ραντεβού
έτσι ώστε να μελετήσουμε το έργο που σας ενδιαφέρει
και να βρούμε την ιδανικότερη λύση!