2752091630 6972424580 Αλκιβιάδου 25, Ναύπλιο Αργολίδα 21100 dimaspan@gmail.com
hero image
     
 
Aναπαλαιώσεις - Ενισχύσεις Δομικών Στατικών Στοιχείων - Επιδιορθώσεις παλαιών μπετονένιων κτιρίων | Ναύπλιο Αργολίδα


Η οικογενειακή μας επιχείρηση του ΔΗΜΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ που εδρεύει στο Ναύπλιο, λόγω της πάνω από 35 χρόνια εμπειρίας μας, γνωρίζουμε ότι σε κάθε περίπτωση καίριας ανακατασκευής κτιρίου που πιθανόν θ’ απαιτηθούν εργασίες ενίσχυσης του φέροντος οργανισμού, η σωστή μελέτη, επίβλεψη και κατασκευή, θα σας δώσει το απαιτούμενο αποτέλεσμα και την εγγύηση ότι η επένδυση σας στη περιοχή του Ναυπλίου και σε όλη την Αργολίδα, θα έχει αξία στο χρόνο.
 
 
 
 
 
 
  Κύριες ορολογίες επισκευής

Στα υπάρχοντα κτίρια όταν από τον στατικό κυρίως αντισεισμικό έλεγχο προκύπτει ότι η φέρουσα κατασκευή δεν περιλαμβάνει την απαιτούμενη ασφάλεια, τότε ενδείκνυται η ενίσχυση αυτής με οποιαδήποτε τεχνικά πρόσφορη επέμβαση.

Η εφαρμογή των ενισχύσεων έχει ιδιαίτερη αξία όταν πρόκειται να επισκευάσουμε μία ρωγμή σε φέρων οργανισμό (κολώνα, δοκάρι) ή σ’ ένα πέτρινο σπίτι και γενικά όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε ρωγμές σε τοιχοποιία, βλάβες σε φέροντες οργανισμούς κ.α.
 
     
 
  ΕΚΤΟΞΕΥΟΜΕΝΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ
 
Το εκτοξευόμενο σκυρόδεμα ή αλλιώς το Gunite (Αγγλικός όρος ειδικού σκυροδέματος), θεωρείται και είναι ένα υλικό το οποίο και έχει την δυνατότητα να εφαρμόζεται σε πάρα πολλές επιφάνειες με την μέθοδο εκτόξευσης με ειδικό μηχάνημα υψηλής πίεσης (αεροσυμπιεστής). Παρασκευάζεται ως ξηρό μίγμα με ελάχιστη υγρασία σε αντίθεση με το γνωστό σκυρόδεμα αδρανών τσιμέντου. Εφαρμόζεται σε πολλές επιφάνειες όπως επάνω σε υπάρχον σκυρόδεμα που έχει υποστεί βλάβες, συνεργάζεται άψογα με άλλα φυσικά υλικά αλλά και με προϊόντα όπως ο χάλυβας κ.α.

Η χρησιμότητά του
Το εκτοξευόμενο σκυρόδεμα εφαρμόζεται κυρίως για εξειδικευμένες επισκευές κτιρίων, αφορούν στους μανδύες, των δομικών στατικών φερόντων οργανισμών, τοιχοποιίες απλές και τοιχοποιίες από πέτρα, υποστυλωμάτων δοκών πλάκες καθώς και στην ενίσχυση άλλων όπως είναι οι κολώνες, τα δοκάρια, σε πλάκες μπετού, σε αντιστηρίξεις των πρανών, κ.α., όπου κατά την γνώμη μας η μέθοδος αποκατάστασης αυτή αποτελεί τον καλύτερο και πιο αξιόπιστο τρόπο επισκευής κτιριακών βλαβών.

Τα πλεονεκτήματα
Το εκτοξευόμενο σκυρόδεμα πλεονεκτεί σε σχέση με το οποιοδήποτε συμβατικό σκυρόδεμα και μάλιστα σε συνθήκες όπου τυχόν η πρόσβαση επισκευής είναι δύσκολη, αφού μας δίνει την δυνατότητα για εφαρμογές στρωματοποίησης σε όποια μεταβλητά πάχη επιθυμούμε. Ένα ακόμη πλεονέκτημα εφαρμογής είναι ότι έχει την δυνατότητα να πάρει οποιοδήποτε σχήμα η και περίγραμμα χωρίς ξυλότυπο. Ως υλικό έχει την δυνατότητα να προσφέρει ιδιαίτερα υψηλή θλιπτική αντοχή, επίσης έχει πάρα πολύ καλή αντίσταση στη διάβρωση αλλά και σε διαβρωτικές χημικές ουσίες.
 
  ΕΝΕΣΕΙΣ ΡΗΤΙΝΗΣ
 
Ως μορφή θεωρείται νέα τεχνική επισκευής, και το είδος τους ποικίλει όσον αφορά τις χρήσεις τους αλλά και τις όποιες χαρακτηριστικές τους ιδιότητες. Το βασικό τους υλικό είναι η ρητίνη με τον σκληρυντή ως πρόσθετο με τον οποίο ενώνεται χημικά, δηλαδή με πολυμερισμό η αλλιώς βάση του φαινόμενου μοριακών ενώσεων.

Η χρησιμότητά τους
Οι ενέσεις ρητίνης χρησιμοποιούνται κυρίως στις επισκευές κτιρίων όπου απαιτούνται συγκολλήσεις ρωγμών οπλισμένου σκυροδέματος που μπορεί να έχουν προκληθεί από διάφορες αιτίες, η αναγκαιότητα τους βρήκε εφαρμογή αρχικά στα σεισμόπληκτα κτίρια με πολύ καλά αποτελέσματα χάρη στις εξαιρετικές ιδιότητες που παρουσιάζει και επεκτάθηκε με εφαρμογές στην αναπαλαίωση παλαιών κτιρίων.

Τα πλεονεκτήματα
Εφαρμόζονται σε προκαθορισμένες εμφανείς θέσεις ρηγμάτωσης για επανασυγκολλήση, όπου αρχικά τοποθετούνται ακροφύσια στις ρωγμές για τον καθαρισμό με πεπιεσμένο αέρα των εσωτερικών επιφανειών σε πλήρη έκταση και βάθος και κατόπιν μέσω ειδικού δοχείου που έχει την δυνατότητα πιεστικού, ο τεχνικός διοχετεύει το μίγμα της εποξειδικής ρητίνης, σφραγίζοντας τις ρωγμές πλήρως με αυτήν την εποξειδική πάστα. Το κύριο πλεονέκτημα, πέρα του ότι αποτελεί αξιόπιστη δομική επισκευή, είναι ο χρόνος που αυτή επιτυγχάνεται, μιας και ο μέγιστος χρόνος αποπεράτωσης είναι οι 48 ώρες. Η εποξειδική ρητίνη μέσα στο χρονικό αυτό διάστημα αποκτά σκλήρυνση κατά 100 % αποκτώντας κύριες δομικές αντοχές πολύ μεγαλύτερες από αυτές του σκυροδέματος.
 
  ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΕΣΕΙΣ
 
Οι τσιμεντενέσεις θεωρούνται και αυτές νέα τεχνική επισκευής, σε αντίθεση με τις ενέσεις εποξειδικής ρητίνης που εφαρμόζονται για την συγκόλληση σκυροδέματος που έχει υποστεί βλάβες, οι τσιμεντενέσεις χρησιμεύουν για την πλήρωση ρωγμών, αποκατάσταση σε φέρουσες τοιχοποιίες και λιθοδομές που έχουν υποστεί βλάβες.

Η χρησιμότητά τους
Όπως και στην επισκευή ρωγμών με ρητινενέσεις, έτσι και οι τσιμεντενέσεις εφαρμόζονται με αντίστοιχα όμοιο τρόπο αλλά με διαφορετικό τρόπο προετοιμασίας κι εφαρμογής. Για την αποκατάσταση των ρωγμών τοιχοποιίας από τούβλα, μπετό ή πέτρα, χρησιμοποιείται ισχυρή τσιμεντοκονία και αντί ακροφυσίων χρησιμοποιούνται τεμάχια ενός πλαστικού σωλήνα ½ που προσαρμόζονται στις κατασκευασμένες οπές, που έχουν ανοιχτεί από πριν και μέσα τους διοχετεύεται υπό πίεση περίπου τις πέντε ατμόσφαιρες, το ρευστό ένεμα. Αυτό το υλικό αποτελείται από νερό, τσιμέντο, ψιλή άμμο γαλάκτωμα ρητίνης και αναλόγως την περίπτωση επισκευής, διάφορα πρόσμικτα υλικά όπως είναι θηραϊκή γη, διάλυμα ασβέστου, επιταχυντικό η επιβραδυντικό πήξεως αναλόγως την επέμβαση κ.α.

Τα πλεονεκτήματα
Η γρήγορη και ασφαλής επισκευή ρωγμών σε παλιές κατασκευές ή ακόμη και σε αστοχίες νέων κατασκευών θεωρείται ως το κύριο πλεονέκτημα αποκατάστασης βλαβών φέρουσας τοιχοποιίας. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα, θεωρείται και η δυνατότητα που μας δίνεται σε όλους εμάς που ασχολούμαστε με την αποκατάσταση κι επισκευή κτιρίων, η ενίσχυση κατασκευών με αξιοπιστία σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών. Με τις τσιμεντενέσεις μπορούμε πλέον να έχουμε πλήρη αποκατάσταση τοιχωμάτων σε υπόγεια, να πετυχαίνουμε εύκολα σταθεροποίηση εδαφών αλλά και στεγανοποιήσεις πυθμένα, την ομογενοποίηση μάζας σε τοιχοποιίες που φέρουν δομικές βλάβες, την δυνατότητα πάκτωσης σε αγκύρια, την δυνατότητα να επέμβουμε με αξιοπιστία στις όποιες δομικές αποκαταστάσεις κ. α.
 
 
     
 
 
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

για ένα ραντεβού
έτσι ώστε να μελετήσουμε το έργο που σας ενδιαφέρει
και να βρούμε την ιδανικότερη λύση!